Naturskyddsföreningen
Nordanstig

 

     
 

NORDANSTIG

 
 

Sevärt

 
 

Bergsjö

 
 

Harmånger

 
 

Hassela

 
 

Ilsbo

 
 

Gnarp

 
 

Stocka

 
 

Strömsbruk

 
     
     
   
     
     
     
 

 
     
 

Sevärdheter i Nordanstigs kommun

Milsvid utsikt från höga berg. Skogarna. Gamla fina stigar. Myrar. Bär och svamp. Älgar, rådjur, rävar, bävrar. Mångfald av sjöar och tjärnar, bäckar och åar. Fiskar. Vårt öppna kulturlandskap. Fåglar, fjärilar och växter. Lugnet, stillheten och tystnaden. Stränderna och havets spegelblanka yta eller dess stormiga fräsande vågor. Människorna. Ett koncentrat av Nordanstigs natur. Här bor vi. Nära till naturupplevelserna eller mitt ibland dem. Vi har en fantastisk natur. Mycket att upptäcka, uppleva, utforska och visa upp.

Att vara stolta över och värna om för våra barns och barnbarns skull. Det som du här finner under "Sevärt" grundar sig på en broschyr, "Sevärdheter i Nordanstigs natur" som naturskyddsföreningen framställt med Nordanstigs kommun som medfinansiär.

I broschyren beskriver vi en liten del av alla sevärdheter som finns i Nordanstigs natur. Vi hoppas att den skall komma till flitig användning för både bofasta och besökare, som vill uppleva vår kommuns vackra och omväxlande natur. Naturen står öppen för alla dygnet runt - alldeles gratis!

Packa ryggsäcken och ge dig ut på upptäcktsfärd!

 

Ilsbo, Järnblästen

Stocka, Rönnskär

 

Jättendal, Bredstrand

Ström, Orn

 

 

Bergsjö, utsikt från Kyrkbyberget

Gnarp, Sörfjärden

Harmånger, Rossla

Hassela, utsikt från Älvåsen