Rovdjurscentrum och Järvzoo med alla kommunens sjätteklassare 27-29--09

 
  Tänk av vi fick en sådan tur med vädret! I 3 dagar strålade septembersolen över oss och djuren på Järvzoo. På måndagen åkte Bergsjös elever, på tisdagen Gnarp och Hosiannas och slutligen.

Alla barn i 6:an fick samma program. På vägen till Järvsö bjöd vi på en läsk i bussen. Uppskattat! Därefter genomförde vi en frågetävling kring natur och Gävleborg. Blandade lätta och svåra frågor. Barnen var genomgående mycket kunniga och det var svårt att välja ut de bästa, som fick fina priser.

Väl framme fick barnen en närkontakt med de tre vargbröderna som går i hägnet vid Rovdjurscentrum De5Stora. De fick en mycket bra informatin om rovdjuren och fick se det fina bildspelet, som ställer frågor om vårt förhållande till rovdjuren.

Inga pekpinnar serverades utan barnen uppmanades att tänka till själva.
Grillning vid skogskojan

Därefter stånkade vi oss förbi getter och tama ekorrar upp till skogskojan. Maten smakade förträffligt. Godast var nog hamburgare och korv i det kyliga vädret.
Björnungarna höll stor show och klättrade och klängde och underhöll publiken på bästa sätt.
 

På hemvägen fick barnen visa upp vad de lärt sig under dagen i en ny pristävling. Alla var jätteduktiga och många priser delades ut.

Barnen skötte sig fint. Vi hoppas att vi får möjlighet att fortsätta med denna aktivitet även nästa år. I så fall blir det femte året i rad!

 

StefanHaglund


En av de största björnarna som skjutits i Sverige


En fjälluggla som låter!

Guiden - som medförde mat till djuren - lockade fram alla rovdjuren och berättade om deras beteende. Särskilt intresse tilldrog sig vargarna - det enda sociala rovdjuret som lever i familjegrupp.


Alfahannen och honan tog alla mat - till att börja med.

Järven -det kanske minst kända rovdjuret - tilldrog som stort intresse.
Även fågelholkar var uppskattade priser