Sevärdheter i Nordanstigs natur - Strömsbruk 2006-12-04

 
 
 

Till årets sista arrangemang, som förlats till Strömsbruks Skola, kom så mycket folk att väggarna nästan "bågnade" i de skolsal vi höll till. Förutom skolans elever kom ytterligare ett 40-tal personer vilket tillammans blev bortåt  75 personer, som lyssnade och tittade på Torsten Hanssons och Sven Norman diabilder f rån naturen i Stocka och Strömsbruk. Att det finns fina naturområden såväl längs kusten som lite längre in i landet  här bevisades av bilderna. Exempel är Åsbölesjön, Rammelsand, Morängsviken och Varpbäcksudden i Stocka och Ornskarpen, Harmångersån, Holms kulturområde, Skutviken och Sågtäkten i Strömsbruk. Från publiken fick vi med oss ytterligare tips på sevärdheter, som vi ska följa upp

Skolans elever svarade för fikat (med hembakt bröd) och det blev mycket att göra med så mycket folk. Vi tackar Strömsbruks Skola för att det flöt så bra !
 
Detta var även det sista av höstens arrangemang på temat "Sevärdheter i Nordanstigs natur". På de total 5 träffarna har vi haft sammanlagt bortåt 190 besökare ! Det är uppenbart att det finns ett betydande intresse för Nordanstigs natur och vi är glada över att ha kunnat visa upp en hel del av den under hösten.
 
Sven Norman