Johandagen för barn och ungdom 20060917

 
  FANTASTISKT!

I flödande höstsol och full sommarvärme träffades vi på Vallenbodarna för att ge barn och ungdom  en upplevelserik dag i naturen tillsammans med föräldrar och far- morföräldrar. ja, många vuxna kom av pur intresse. Inte mindre än hundra personer hade lockats till vallen denna strålande valdag i september .

 
  PÅ naturskyddsföreningen bord fanns ett rikt utbud av broschyrer och annat material kring naturen. Mest lockades nog de minsta av våra karmdjur  i form av fåglar som , förutom att vara vackra, även lät och vallen fylldes stundom av fågelsång av alla de slag  
  Tubkikarna ingick som slutstation i en naturvandring, där det gällde att artbestämma skogens djur och fåglar. Här kikar en av deltagarna på en berguv och en talgoxe. Priser för bästa svar kommer att delas ut.  
  Även när man är så här liten kan man njuta av naturen i närheten av mammas trygga famn.  
  Utställningen av allt material lockade säkert många att gå med som medlemmar i Nordanstigs Naturskyddsförening. Här hjälper Sven Norman till med råd och dåd.  
  Vid naturpysslet var det utsålt hela tiden. Barnen gjorde de mest fantasifulla skulpturer av det som fanns runt om i naturen  
  Allra populärast var nog i alla fall grillen där det bjöds på grillkorv, pinnbröd som var och en fick fixa själv, saft, bullar och kaffe. Lönnbergskyrkans scoutkår ansvarade för förtäringen.  
  Före de minsta fanns en "sagotant", och barnen lyssnade andäktigt och var helt med på noterna  
  Växtbingon, där det gällde att hitta avbildade växter i naturen runt vallen, var avsedd för de något äldre deltagarna.  
  Ett populärt inslag av holktillverkningen. Både små och stora bankade på av hjärtans lust för att ge småfåglarna en boplats inför nästa vår. Torsten hjälpte till med tillverkningen.  
  Ett varmt tack till Åsa och övriga damer i föreningen som gjort denna dag möjlig. Vi kommer säkert igen nästa år! Ett tack också till scouterna, som ordnade förtäringen vid grillen.

Stefan Haglund