Familjeutflykt till Hästmyrbergets naturreservat i Hassela 2006-10-01

 
 
 
Det nattliga regnvädret upphörde i exakt rätt tid på morgonen för att inte skrämma bort deltagarna i den här mycket fina höstutflykten. 19 personer kom och lotsades av Börje Engström genom det här fantastiskt fina skogsområdet, som ny lyste i fullmättade höstfärger. Vi hjälptes åt att reda ut en del arter. Niclas Vallin svarade på allt om mossor och vi hälptes åt att klara ut en del svampar och lavar. Massor med blåsippsblad vittnar om att även ett vårbesök här torde vara en färgupplevelse. Den vackra lunglaven visade sig på ett par grova aspar och lavskskrikan hördes samt sågs av ett fåtal i gruppen. Vi passerade även ett nu övergivet duvhöksbo och en del märkliga naturformationer samt en lämningar efter ett urgammalt sannolikt jägarviste.
 
En vandring i Hästmyrberget är en naturupplevelse av storslagna mått. Här har "tiden stått stilla". Det finns massor med grova träd, främst aspar, mängder med grova lågor, vackra och stora stenblock, en imponerande bergbrant och kuperad terräng. Fikarasten intogs i nära nog en pelarsal (Börje Engströms beskrivning) av vacker natur och var även den en stor naturupplevelse.
 
Sven Norman tackade efter avslutad vandring Börje för den utmärkta guidningen varefter alla skiljdes åt, de flesta en stark naturupplevelse rikare.
 
Sven Norman